El casino i la modernitat
Tallers d'història 2022 - treballs artístics dels centres educatius
Del 13 d'abril de 2022 al 12 de juny de 2022
més informació
TOT EL MUSEU
més informació
més informació
més informació
La mar, quan se la cuida, és una font inesgotable de salut i benestar; però quan la maltractem, esdevé un pou de problemes difícils de gestionar.
més informacióDe com la societat de finals del segle XIX, comença a bastir una ciutat més saludable influenciada per les idees higienistes de millora de les condicions de vida i de salut de les ciutats, impulsant canvis transcendentals a la recerca de més benestar pels habitants Sant Feliu i la Vall d’Aro.
més informacióUna exposició amb un caràcter didàctic i interactiu sobre la cobla, Juli Garreta i les cobles-orquestres guixolenques
més informacióUna exposició plena d'imatges, filmacions i entrevistes que ens mostra el canvi de fesomia de Sant Feliu de Guíxols des de l'entrada en vigor, l'any 1979, dels primers ajuntaments democràtics després del franquisme
més informaciómés informació
Exposició sobre les pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica
més informaciómés informació
Exposició d'el llegat de Frau Claudia Müller-Türler d’Unterstammheim – Suïssa al Museu d'Història de la ciutat de divuit obres de Josep Albertí Corominas (Sant Feliu de Guíxols, 1913-1993).
més informacióExposició-taller sobre el tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona, les estacions i el recorregut de la via i el funcionament de la màquina de vapor.
més informacióExposició fotogràfica
més informació125é aniversari de la inauguració del tren de Sant Feliu a Girona.
més informacióUna exposició sobre la cultura dels ibers a Sant Feliu de Guíxols.
més informacióLa fundació del monestir benedictí al s.X i l'orígen de la vida medieval.
més informacióLa indústria del suro a la primera meitat del s. XX.
més informacióCamins de ronda recrea i posa en valor la diversitat paisatgística i social de la xarxa de senders que ressegueix la costa catalana a partir d’un guió elaborat pel geògraf i fotògraf Rafael López-Monné (Tarragona, 1964). Posteriorment al seu pas pel Museu Marítim de Barcelona, l’exposició s’exhibeix als equipaments costaners que formen part de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana.
En aquesta ruta per la Xarxa, l’exposició incideix en les característiques específiques locals d’aquests senders i posa en valor el seu patrimoni costaner més proper.
Una exposició que posa en valor un fet tant important com poc conegut com és que fa setanta-cinc anys, un grup de científics catalans, amb el país devastat, va ser capaç de produir penicil·lina autòctona prou estable per ser utilitzada terapèuticament.
Un fet que no és menor perquè vol dir que Catalunya era el primer país de l’Europa continental que assolia la fita.
A finals de l’any 2019 el Museu d’Història de Sant feliu de Guíxols va adquirir la col·lecció formada per trenta quatre meravelloses miniatures navals dins flascons de perfum realitzades pel Mestre Artesà Néstor Sanchiz - Sant feliu de Guíxols, 1937- un home de tarannà inquiet que es caracteritza per la seva versatilitat: pintor, artesà del suro, dibuixant , arqueòleg aficionat... i un llarg etc.
La col·lecció que presentem en aquesta exposició és d’un alt valor artesanal, no només per la dificultat que comporta muntar vaixells diminuts dins ampolles tant menudes, sinó, sobretot, per la fidelitat i varietat dels models reproduïts.
L’endemà de la retirada: Portbou 1939” és un retrat de la complexitat de la Guerra Civil, i en concret de les petjades que va deixar l’exili republicà l’any 1939.
més informació