Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×
logo Exposició
EXPOSICIÓ FINALITZADA EL 07 de Maig de 2023

TALLERS D’HISTÒRIA 2022-2023: HAS QUEDAT BEN RETRATAT!

Els Tallers d’Història d’aquest curs 2023 es proposen donar a conèixer el llegat fotogràfic de Ricard Mur, tot contextualitzant-lo, així com explicar la funció dels arxius i dels museus en la recuperació i difusió del patrimoni històric. Els tallers presenten la seva vessant més educativa a través d’una proposta de plàstica de la qual en resulta l’exposició Has quedat ben retratat. L’exposició es podrà visitar des del 15 d’abril fins al 7 de maig a la capella de l’Antic Hospital i està formada per les creacions artístiques que han elaborat els alumnes, des de cicle inicial fins a batxillerat, dels diversos centres educatius de Sant Feliu de Guíxols.
La proposta de plàstica, concretament, se centra en explicar el naixement de la fotografia i com la seva evolució tècnica fa influir els gèneres fotogràfics, per exemple, el retrat. En la mesura en què els suports van esdevenir menys fràgils, els formats més petits, els materials més sensibles i de fabricació industrial, les càmeres van esdevenir més lleugeres i la fotografia va sortir dels estudis dels retratistes professionals, tot quedant a l’abast també dels fotògrafs afeccionats. De retruc, els temes van esdevenir més espontanis i quotidians, cada fotògraf podia construir el seu propi relat d’aquells esdeveniments, col·lectius, paisatges, etc. que motivaven el seu interès. De fet, la fotografia cada cop es va apropar més a la captura de “l’instant decisiu” del mestre Henry Cartier-Bresson.
Les categories que els/les alumnes han pogut escollir per a les seves produccions artístiques consisteixen en una sèrie de categories, adaptades segons el seu corresponent nivell educatiu: “els avantpassats”, “el retrat col·lectiu”, “els esdeveniments de la nostra ciutat”, “els nostres entorns naturals” i “el reportatge de les activitats econòmiques”.
Producció i muntatge: COCO ART.
Amb la participació dels centres educatius de Sant Feliu de Guíxols.

Maria Àngels Suquet
Directora de l'Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols

Comparteix aquesta pàgina