Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×

Exposicions a l'Antic Hospital

Exposicions a la Caseta de Salvament

Exposicions al Monestir

Juga amb el museu

Petits arqueòlegs

Us proposem convertir-vos en arqueòlegs! No us deixeu enganyar! encara que digui Petits arqueòlegs, si trieu el nivell de dificultat més alt veureu que no és tan fàcil aquesta feina, i que requereix enginy i esforç. Proveu-ho sols o en companyia, podeu jugar-hi tota la família i ajudar-nos a completar el fons arqueològic del museu. Us hi animeu?

Jugar

Els sons de la cobla

Us presentem aquest recurs que forma part de la nova exposició Juli Garreta, el paisatge fet música que acaba d’encetar el Museu d’Història a la seu de l’antic Hospital Municipal. Com que no ens és possible de facilitar-vos-hi l’accés com estava previst, a través d’una pantalla tàctil a l’exposició, us proposem que hi accediu des d’aquí i proveu si teniu l’oïda ben afinada per reconèixer tots i cadascun dels sons característic de cada instrument de cobla. Ànim i pareu bé l’orella!

Jugar

Els retrat alternatiu

Us proposem passar una estona divertida i creativa a partir d’un seguit de retrats de personatges vinculats a Sant Feliu. Alguns han estat creats per pintors o escultors, d’altres són fotografies. Combineu parts dels uns i dels altres i doneu forma al vostre particular retrat alternatiu. Hi podeu posar títol, signar-lo -si voleu amb pseudònim- i exposar-lo a la galeria virtual perquè tothom en pugui gaudir. Us hi animeu?

Jugar

El trencaclosques del museu

L’Arc de Sant Benet i el monestir, l’històric bot de Salvament Bohera il dues obres de Josep Albertí posaran a prova la vostra habilitat amb un trencaclosques digital. Podeu jugar-hi sols o en família. I no us amoïneu!, teniu tres nivells de dificultat diferents a cadascuna de les imatges proposades, fins i tot els més menuts de casa hi podran jugar solets! Us animeu?

Jugar

A tota màquina

Joc interactiu per a tota la família amb diferents nivells de dificultat. Hi trobareu un munt d’informació sobre les estacions, baixadors i ponts que formaven la línia de Sant Feliu de Guíxols a Girona, podreu construïr tota la línia i podreu conduïr la locomotora de vapor en els seu viatge inaugural. A jugar!

Jugar Manual d'us

Visites virtuals

Curar-se en Salut!

Ens fa contents poder recuperar aquesta exposició!. En temps complicats com els actuals, mai està de més fer un repàs a l’evolució que han fet al llarg del temps, els nostres drets com a ciutadans en relació a la salut i l’assistència sanitària i també els nostres deures. També us sorprendrà veure els objectius que s’havien fixat l’OMS i la UNICEF per l’any 2000 i podreu valorar si s’han aconseguit o encara ens falta molt per arribar-hi vint anys més tard! Ens acompanyeu?

Visitar

Fustes i canons

Aquesta exposició posa a l’abast la poc coneguda fabricació de tres importants vaixells per a la Armada Española, construïts en les modestes drassanes de Sant Feliu de Guíxols, situades entre la Rambla i la mateixa platja, per encàrrec de Felip V,. I també les singladures dels navilis de línia anomenats Real San Felipe, San Bartolomé -àlies Cambí- i Nuestra Señora de Montserrat –àlies El catalán-, els més grans construïts en l’Espanya peninsular de l’època. Us podreu fer una idea de com era la vida a bord d’aquells bastiments de guerra i a les nostres contrades.

Visitar

Albertí: l'interior

Una exposició de curiositats, d’aquelles teles que rarament formarien part de les seves exposicions, però que va conservar al llarg de la seva vida amb tota la intenció, per a cedir-les a la ciutat i que poguessin ser exposades en un context on la vessant comercial deixés de ser el leitmotiv. Hi trobareu, també, algunes obres que no són d’interiors però que presenten un tractament diferenciat ja sigui pel treball del color, per la temàtica, o per l’enfoc i la composició. Esperem que la gaudiu.

Visita virtual

Altres interactius

Record de la Costa Brava
En Plastiskop®!

El Plastiskop® va ser un invent alemany patentat l’any 1953 que va triomfar i ràpidament es va estendre per tota Europa esdevenint un souvenir típic de la dècada dels anys 50 i 60 del segle XX. Avui us en presentem un de virtual que ens porta en un viatge en el temps. Totes les postals de la Costa Brava que veureu pertanyen a la col·lecció particular d'Agustí Roldós, a qui agraïm l’amabilitat d’haver-les cedit desinteressadament per fabricar aquest Plastiskop® virtual, com també agraïm la col·laboració de l’Escola d’Adults CFA Sant Feliu de Guíxols que en va fer l’escaneig.

Jugar

El signari iber

Descobriu amb tota la família com escriurien els pobladors indikets de casa nostra!
Aquest joc forma part de l’exposició Guíxols: Eines i Creences on els materials del poblat ibèric ganxó tornen a estar en un sol conjunt que fa un recorregut fonamentalment per l’època ibèrica amb l’enfocament posat a la vida quotidiana.

Jugar

La indústria surera a Sant Feliu de Guíxols

L'evolució de les fàbriques de suro a Sant Feliu de Guíxols entre el 1790 i 1937

Jugar

Els llocs viscuts pels Brigadistes Internacionals

WebApp en forma de visita autoguiada per a dispositius mòbils. L'aplicació et guiarà en el recorregut sobre el terreny pels llocs rellevants de l'estada dels Brigadistes Internacionals a Sant Feliu de Guíxols amb informació històrica punt a punt.

Jugar Descarregar la guia
Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona Fundació Pasqual i Prats observatori del patrimoni etnològic i immaterial Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu