Juga amb el museu

Petits arqueòlegs

Us proposem convertir-vos en arqueòlegs! No us deixeu enganyar! encara que digui petits arqueòlegs, si trieu el nivell de dificultat més alt veureu que no és tan fàcil aquesta feina, i que requereix enginy i esforç. Proveu-ho sols o en companyia, podeu jugar-hi tota la família i ajudar-nos a completar el fons arqueològic del museu. Que comenci l'excavació!

Jugar

Els sons de la cobla

Us presentem aquest recurs que forma part de la nova exposició Juli Garreta, el paisatge fet música que acaba d’encetar el Museu d’Història a la seu de l’antic Hospital Municipal. Us proposem que proveu si teniu l’oïda ben afinada per reconèixer tots i cadascun dels sons característic de cada instrument de cobla. Ànim i pareu bé l’orella!

Jugar

Els retrat alternatiu

Passeu una estona divertida i creativa a partir d’un seguit de retrats de personatges vinculats a Sant Feliu. Alguns han estat creats per pintors o escultors, d’altres són fotografies. Combineu parts dels uns i dels altres i doneu forma al vostre particular retrat alternatiu. Hi podeu posar títol, signar-lo -si voleu amb pseudònim- i exposar-lo a la galeria virtual perquè tothom en pugui gaudir. Us hi animeu?

Jugar

El trencaclosques del museu

L’Arc de Sant Benet i el monestir, l’històric bot de salvament Bohera, obres de Josep Albertí, Torrent Buch, Alexandre Matas... posaran a prova la vostra habilitat amb un trencaclosques digital. Podeu jugar-hi sols o en família. I no us amoïneu, teniu diferents nivells de dificultat per cadascuna de les imatges proposades, fins i tot els més menuts de casa hi podran jugar solets! Som-hi?

Jugar

A tota màquina

Joc interactiu per a tota la família amb diferents nivells de dificultat. Hi trobareu un munt d’informació sobre les estacions, baixadors i ponts que formaven la línia de Sant Feliu de Guíxols a Girona, podreu construïr tota la línia i podreu conduïr la locomotora de vapor en el seu viatge inaugural. A jugar!

Jugar Manual d'us

Visites virtuals

Curar-se en Salut!

Ens fa contents poder recuperar aquesta exposició!. En temps complicats com els actuals, mai està de més fer un repàs a l’evolució que han fet al llarg del temps, els nostres drets com a ciutadans en relació a la salut i l’assistència sanitària i també els nostres deures. També us sorprendrà veure els objectius que s’havien fixat l’OMS i la UNICEF per l’any 2000 i podreu valorar si s’han aconseguit o encara ens falta molt per arribar-hi vint anys més tard! Ens acompanyeu?

Visitar

Fustes i canons

Aquesta exposició posa a l’abast la poc coneguda fabricació de tres importants vaixells per a la Armada Española, construïts en les modestes drassanes de Sant Feliu de Guíxols, situades entre la Rambla i la mateixa platja, per encàrrec de Felip V. També les singladures dels navilis de línia anomenats Real San Felipe, San Bartolomé -àlies Cambí- i Nuestra Señora de Montserrat –àlies El catalán-, els més grans construïts en l’Espanya peninsular de l’època. Us podreu fer una idea de com era la vida a bord d’aquells bastiments de guerra i a les nostres contrades.

Visitar

Albertí: l'interior

Una exposició de curiositats, d’aquelles teles que rarament formarien part de les seves exposicions, però que va conservar al llarg de la seva vida amb tota la intenció, per cedir-les a la ciutat i que poguessin ser exposades en un context on la vessant comercial deixés de ser el leitmotiv. Hi trobareu, també, algunes obres que no són d’interiors però que presenten un tractament diferenciat ja sigui pel treball del color, per la temàtica, o per l’enfoc i la composició. Esperem que la gaudiu.

Visita virtual

SFGX: 1979-2019 La transformació de la ciutat

Podeu consultar tots els continguts audiovisuals d'aquesta exposició plena d'imatges, filmacions i entrevistes que ens mostra el canvi de fesomia de Sant Feliu de Guíxols des de l'entrada en vigor, l'any 1979, dels primers ajuntaments democràtics després del franquisme.

Visita virtual

Albertí: l'etapa suïssa

A finals de l’any 2017, Frau Claudia Müller-Türler d’Unterstammheim – Suïssa, va tenir la gran generositat de llegar-nos divuit obres de Josep Albertí Corominas (Sant Feliu de Guíxols, 1913-1993) afavorint, així, l’ampliació del fons que d’aquest estimadíssim pintor ja disposàvem a través del seu llegat testamentari personal.
Us deixem amb el gaudi estètic de les obres llegades en aquesta exposició que porta per nom L’etapa suïssa, si bé comprovareu que no totes les obres són de paisatges alpins, també n’hi ha de diferents poblacions del nostre entorn geogràfic proper, de racons de la nostra ciutat, natures mortes i altres curiositats.

Visita virtual

Altres interactius

Record de la Costa Brava en Plastiskop®!

El Plastiskop® va ser un invent alemany patentat l’any 1953 que va triomfar i ràpidament es va estendre per tota Europa esdevenint un souvenir típic de la dècada dels anys 50 i 60 del segle XX. Avui us en presentem un de virtual que ens porta en un viatge en el temps. Totes les postals de la Costa Brava que veureu pertanyen a la col·lecció particular d'Agustí Roldós, a qui agraïm l’amabilitat d’haver-les cedit desinteressadament per fabricar aquest Plastiskop® virtual, com també agraïm la col·laboració de l’Escola d’Adults CFA Sant Feliu de Guíxols que en va fer l’escaneig.

Jugar

El signari iber

Descobriu amb tota la família com escriurien els pobladors indikets de casa nostra!
Aquest joc forma part de l’exposició Guíxols: Eines i Creences on els materials del poblat ibèric ganxó tornen a estar en un sol conjunt que fa un recorregut fonamentalment per l’època ibèrica amb l’enfocament posat a la vida quotidiana.

Jugar

La indústria surera a Sant Feliu de Guíxols

Les empreses suro-taperes que van estar en actiu a Sant Feliu de Guíxols entre els anys 80 del segle XIX i els primers decennis del segle XX. Evidentment no hi són totes, però sí algunes de les més representatives. El menú de la part superior us permet triar el període i córrer sobre el plànol de la ciutat clicant damunt dels ressaltats de color per veure la informació disponible de cadascuna de les fàbriques que hi apareixen. Però també teniu un format de llista que mostra la gran quantitat de fàbriques i fabriquetes de les que només se'n coneix el nom del propietari i, com a molt, la quantitat de persones que havien declarat de treballar-hi, però de les que en desconeixem encara la ubicació i d’altres dades.
Un viatge al Sant Feliu surer del tombant del segle XX. Animeu-vos a entrar-hi!

Jugar

Els llocs viscuts pels Brigadistes Internacionals

WebApp en forma de visita autoguiada per a dispositius mòbils. L'aplicació et guiarà en el recorregut sobre el terreny pels llocs rellevants de l'estada dels Brigadistes Internacionals a Sant Feliu de Guíxols amb informació històrica punt a punt.

Jugar Descarregar la guia
Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats Càtedra Martí Casals de la UDG observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu La revisió de les activitats educatives ha rebut subvenció per a projectes específics de museus del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya