Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×
logo Exposició
EXPOSICIÓ FINALITZADA EL 13 de Desembre de 2020

Perquè no som iguals

del 27 de novembre al 13 de desembre

Antic Hospital - La Capella

El SIAD (Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones) cada any pel 8 de març (dia de les dones) i el 25 de novembre (dia contra les violències masclistes) duu a terme una sèrie d’activitats i campanyes on es prioritza el treball transversal per a visualitzar i denunciar les desigualtat de gènere i les violències masclistes.

Aquest any amb motiu del 8 de març el PIJ (Punt d’Infomació Juvenil) i Càritas van posar sobre la taula les dificultats amb les que les dones es troben a l’hora de buscar feina. Els tres serveis veuen com, any rere any, les usuàries es troben amb dificultats a l’hora de ser autònomes econòmicament i trobar feina. PIJ i SIAD van decidir fer visible aquesta situació i fer-ho mitjançant una exposició fotogràfica que donada la situació actual generada per la Covid19 s’ha hagut d’ajornar fins aquest novembre. Fer-ho coincidir amb el 25N fa possible mostrar com hi pot haver moltes violències, no sempre físiques, patides sistemàticament per les dones.

La falta d’una feina ben remunerada per no tenir estudis, els horaris impossibles de compaginar amb els horaris escolars, el fet de ser immigrada, joves o grans, son alguns dels impediments amb els que es troben les dones, afegits a les dificultats actuals amb les que es troba tothom a l’hora de trobar feina.

Mare, gran, jove, immigrada... aquestes característiques que les nodreixen com a persones i com a professionals, en el món laboral, lluny de ser un afegit, encara avui és percebut, al nostre país, com un problema.

L’objectiu, doncs, d’aquesta exposició és fer visibles aquestes realitats i conscienciar la ciutadania de com les dones tenen més dificultats que la resta per assolir autonomia econòmica i buscar feines, no només per les condicions del mercat laboral sinó pel fet de ser DONES.

Gràcies a la col·laboració de Càritas, l’Escola d’Adults i el SAI es va poder contactar amb els serveis, i moltes usuàries amb diferents perfils van poder aportar els seus testimonis en primera persona, juntament amb els del PIJ i del SIAD.

La idea no era presentar imatges negatives sinó realistes per mostrar la força de les dones, mentre que el text que les acompanya s’encarrega de reflectir-ne les dificultats.

La força que desprenen les imatges s’ha aconseguit gràcies a les fotografies de Gloria Llorca Romaguera de Bergantí Studi; testimonis reals de dones, algunes de les quals han preferit no sortir en les imatges mentre que d’altres s’han ofert per a representar la situació.

Una exposició fotogràfica on es veu com els valors afegits d’algunes dones en una societat masclista es converteixen en discriminació. Cal que la societat entengui que NO SOM IGUALS, i que això no pot ser, encara avui, un problema per trobar feina o poder assolir la independència.

Comparteix aquesta pàgina