Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×
Arxiu d'exposicions

Exposicions a l'Antic Hospital

Exposicions a la Caseta de Salvament

Exposicions al Monestir

En preparació...

logo Exposició
EXPOSICIÓ FINALITZADA EL 27 de Setembre de 2020

Juli Garreta

el paisatge fet música

Del 5 de juny al 31 d'agost de 2020

Una exposició en memòria del nostre compositor més universal, Juli Garreta i Arboix, lligada amb el fet sardanista, en totes les seves vessants, que Sant Feliu de Guíxols ha viscut al llarg del temps.

Si bé els actes de celebració de la capitalitat de la sardana han quedat ajornats per causa de força major fins l’any 2021, el Museu d’Història ja tenia molt avançada la producció d’aquesta exposició, i l’entrada a la fase 2 de desconfinament ha permès poder obrir les portes d’aquesta exposició que ha tingut el privilegi de comptar amb l'assessorament de Jordi Molina, la implicació de l'Agrupació local d'Amics de la Sardana i el préstec i donació d'altres museus (d'Història de Girona, de Torroella de Montgrí, Orfeó Català, Arxiu Nacional, Arxiu de Sant Feliu de Guíxols,...) així com de particulars. Prenem-ho-s’ho, doncs, com un tastet del què vindrà l’any vinent a l’entorn del fet sardanísitic.
A la mostra hi trobareu un recorregut històric que s’inicia amb el contrapàs com antecedent de la sardana, passant pels instruments de la cobla, informació sobre diferents formacions que la nostra ciutat ha vist néixer al llarg del temps, associacions que han mantingut viu el caliu de les audicions i les ballades i podreu escoltar-hi sardanes. Però, sobretot, us permetrà conèixer una mica millor el seu protagonista trencant algun dels mites que han acompanyat la figura de Garreta d'ençà de la seva mort: el seu suposat autoaprenentatge, el fet de “no haver viatjat prou”... Un apartat concret es dedica a l'entusiasme que la seva obra més enllà, també, de la sardana, va provocar en altres compositors que li eren contemporanis, com va ser el cas del grandíssim Stravinsky.

Interactiu de l'exposició

Podeu accedir a l'interactiu tàctil que trobareu a l'exposició des d'aquesta pàgina:


Antic Hospital Municipal (Carrer Hospital, 25-35, 17220 Sant Feliu de Guíxols – Girona)

Comparteix aquesta pàgina