Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×
Arxiu d'exposicions

Exposicions a l'Antic Hospital

Exposicions a la Caseta de Salvament

En preparació...

PROPERAMENT

Antic Hospital

L’art d’un metge de poble

En deute amb el metge rural

als 120 anys del naixement del Dr. Martí Casals

En el passat, les condicions laborals en l’àmbit rural eren extremadament dures. El metge de poble o metge rural tenia a càrrec seu un extens territori i havia de ser un especialista en moltes disciplines, comptant només amb els pocs recursos sanitaris que existien.

Molt sovint el metge es convertia en amic i conseller de les famílies del territori. Gràcies a la seva disposició les 24 hores del dia i els set dies de la setmana va fer possible que molts pacients no haguessin d’abandonar el poble per ser tractats.

És per tots aquests motius que hi ha molts exemples de metges que han deixat empremta en poblacions petites i al món rural.

A Sant Feliu de Guíxols i la Vall d’Aro el record del Dr. Martí Casals és el d’un metge que, sempre amb bicicleta, o amb la seva motocicleta Guzzi, recorria els camins del territori en servei dels seus habitants, fos quina fos la situació.

Una exposició per veure la convivència de les diverses pràctiques medicinals, conèixer la trajectòria de professionals mèdics i reflexionar sobre l’evolució de la medicina en el món rural.

Comparteix aquesta pàgina