Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols
Imatge de l'expo

Albertí - l'etapa suïssa

Monestir | Tercera Planta

EXPOSICIÓ FINALITZADA EL 30 de juny de 2022

Albertí - l'etapa suïssa

A finals de l’any 2017, Frau Claudia Müller-Türler d’Unterstammheim – Suïssa, va tenir la gran generositat de llegar-nos divuit obres de Josep Albertí Corominas (Sant Feliu de Guíxols, 1913-1993) afavorint, així, l’ampliació del fons que d’aquest estimadíssim pintor ja disposàvem a través del seu llegat testamentari personal.
La rellevància de les obres que composen el Llegat Müller-Türler rau, molt especialment, en el període en què aquestes varen ser creades, és a dir, durant el anys 60 del segle XX; un moment en què Josep Albertí, ja consolidat com a pintor a la nostra ciutat, cerca nous horitzons i passa temps fora de Catalunya: a França, a Alemanya – on rebrà lliçons de cant, la seva gran afició personal - i a Suïssa.
D’aquesta etapa ben poques coses en coneixem i, per tant, l’oportunitat de fer recerca i procurar treure l’entrellat d’un període tant prolífic, ens la brinda generosament Frau Müller-Türler a través del seu llegat. Perquè cal entendre que ningú, fins i tot essent un galerista, acaba conservant al llarg del temps més de vint obres d’un mateix pintor si no el mou - més enllà de la innegable qualitat artística - un interès personal i una estreta relació amb el mateix, no només com a pintor, també com a amic.
Ens disposem doncs, a posar fil a l’agulla per embastar, si més no, tot allò que puguem conèixer de primera mà referent a l’etapa suïssa del gran pintor de la nostra ciutat. És un viatge que inicia lentament les primeres passes però que, esperem, pugui omplir de contingut un moment decisiu en l’evolució de l’estil i la consolidació al mercat europeu de Josep Albertí.
De moment us deixem amb el gaudi estètic de les obres llegades en aquesta exposició que porta per nom L’etapa suïssa, si bé comprovareu que no totes les obres són de paisatges alpins, també n’hi ha de diferents poblacions del nostre entorn geogràfic proper, de racons de la nostra ciutat, natures mortes i altres curiositats.
Albertí en estat pur!.

Judith Albertí pel Museu d’Història
Sant Feliu de Guíxols, març de 2018

Inauguració: Dissabte 17 de març de 2018 a les dotze del migdia en presència de Frau Claudia Müller i família.


Visita Interactiva de l'exposició

Podeu visitar l'exposició de manera virtual al següent link.

Comparteix aquesta pàgina

Imatges de l'exposició

Peces sel·leccionades d'aquesta exposició