Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×
logo Exposició
EXPOSICIÓ FINALITZADA EL 01 de Juliol de 2023

Guíxols: Eines i Creences

Amb l’exposició Guíxols: Eines i Creences els materials del poblat ibèric ganxó tornen a estar exposats com un conjunt unitari L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, mitjançant el Museu d’Història, ha produït aquesta exposició que fa un recorregut fonamentalment per l’època ibera amb l’accent posat a la vida quotidiana i al món de les creences. Al tram final de la mostra es tracten breument elements clau que donen pas a processos posteriors com la romanització i el pas del món antic al món medieval.

Gràcies al Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) les peces procedents del jaciment iber del Poblat dels Guíxols que formen part del fons de la seu d’aquest museu a Girona, es poden veure en bona part a l’exposició, juntament amb les pròpies del Museu d’Història ganxó.

La descoberta del poblat es produeix arran de la construcció del port a partir de l’any 1903, quan es va dinamitar una part del turó per construir un carrer que connectés les dues platges i crear un pas al futur port.

La majoria de les restes arqueològiques provenen de l’excavació de sitges -usades originalment per a emmagatzemar-hi gra-, que utilitzaven com abocador de deixalles quan deixaven de fer la seva funció.

L’exposició d’aquestes peces l’any 1904 a l’Ajuntament va esdevenir l’embrió de l’actual Museu d’Història.

Descarregueu el full de sala

Català Español English Français

Interactiu sobre el signari iber

Dins l'exposició hi trobareu el següent interactiu. També hi podeu jugar-hi a la nostra web

Comparteix aquesta pàgina