TOT EL MUSEU
Activitat de descoberta del conjunt monumental. Amb la visita als diferents espais que configuren l'antic conjunt benedictí es parlarà de l'evolució soferta al llarg del temps a partir de dos aspectes rellevants de la seva arquitectura: la vessant religiosa -església i espai monacal- i la de defensa del territori -torres defensives del Fum i del Corn, restes de la muralla, i l'Arc de St. Benet, porta d'entrada monumental al recinte-.
S'entrarà en contacte amb l'estructura de la societat medieval guixolenca on, durant molts segles, l'abat del monestir no només governava les vides dels monjos de la seva comunitat sinó que també ho feia sobre el devenir de la vila i dels habitants que d'ella depenien, alguns dels quals vivien ben allunyats del nucli urbà.
També permetrà conèixer com s'esdevenia el dia a dia en el si de la comunitat religiosa: quins eren els hàbits i tasques que els monjos duien a terme seguint la regla benedictina; quin tipus d'alimentació es considerava correcta segons els receptaris monacals.
Conèixer la importància de valorar, protegir i difondre el patrimoni cultural entès com a herència dels grups humans i manifestació de riquesa i diversitat culturals
Entendre l'estructura bàsica de la societat medieval
Prendre consciència dels deures domèstics diaris
Valorar la importància d'una alimentació saludable i dels bons hàbits d'higiene.
Entendre l'evolució social del municipi.
Identificar els diferents espais del monestir i les funcions que els hi són pròpies en el context de l'arquitectura monàstica.
Entendre l'organització interna d'una comunitat monàstica
Valorar els deures domèstics i l'organització del treball diari
Identificar els principals espais del monestir i els seus trets arquitectònics i artístics generals en el context de l'arquitectura monàstica.
Valorar el patrimoni cultural com a herència i manifestació de riquesa i diversitat dels grups humans, a partir del coneixement de l'arquitectura i les peces d'art procedents del monestir de Sant Feliu de Guíxols.
Identificar els principals espais del monestir i els seus trets arquitectònics i artístics específics, en el context de l'arquitectura monàstica i de l'evolució econòmica i social.
Conèixer els estils i les influències de procedència diversa en els espais del monestir i en peces d'art procedents del mateix.
Identificar els canvis esdevinguts conseqüència de les transformacions en els sistemes econòmic, polític i social a l'entorn guixolenc en el decurs dels segles IX a XIX, a partir de les diferents funcions associades als espais del monestir de Sant Feliu de Guíxols.
Comparar les representacions artístiques i les característiques arquitectòniques del monestir de Sant Feliu de Guíxols amb altres conjunts monumentals de procedència geogràfica diversa.
Rebuda del grup-classe davant la Porta Ferrada, a la Plaça del Monestir, Introducció global als continguts de la visita tot explicant les característiques i elements rellevants de l'exterior de Monestir. Recorregut pels diferents elements patrimonials de rellevància històrica i arquitectònica a l'interior del conjunt monumental.