TOT EL MUSEU
Visita comentada a un dels elements patrimonials més desconeguts de la nostra ciutat, el cementiri de Sant Feliu de Guíxols. Breu itinerari urbà que s'inicia a la Plaça del Monestir -antiga zona funerària- per enfilar cap a l'actual cementiri, a l'interior del qual es resseguirà la seva evolució històrica i arquitectònica: les diferències entre els diversos closos, les escultures modernistes d'algunes tombes burgeses, o l'austeritat de l'anomenada "zona neutra" on es troben els enterraments laics i els de religió protestant i islàmica.
Afavorir el coneixement, la valoració, el respecte i la conservació del patrimoni cultural.
Incentivar la participació activa en l'activitat.
Afavorir la reflexió crítica sobre problemàtiques actuals a través del coneixement de fets històrics passats.
Reconèixer la societat com una comunitat diversa.
Parlar de biodiversitat, de diversitat cultural, de diversitat lingüística i, en especial, de diversitat religiosa.
Rebuda del grup-classe a la Plaça del Monestir, davant la Porta Ferrada. Introducció global als continguts de la visita.
Breu explicació sobre els antics costums funeraris a la nostra ciutat i desplaçament fins a l'actual cementiri on es visitaran indrets, objectes i escriptures que es vinculen amb les creences populars, amb la religió cristiana (catòlica i protestant), la musulmana, així com amb la laïcitat. Es tractaran aspectes de l'evolució històrica de l'urbanisme, l'arquitectura, la simbologia i l'art funeraris vinculats a les creences religioses, a les classes socials i els personatges rellevants sebollits als diferents closos. Algunes lectures de textos d'Agustí Calvet -Gaziel- acompanyaran el guiatge aportant la visió literària i alhora molt personal d'aquest enamorat de la seva ciutat natal sobre la que va escriure abastament.