Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×
Arxiu d'exposicions

Exposicions a l'Antic Hospital

Exposicions a la Caseta de Salvament

Exposicions al Monestir

En preparació...

ELS SECRETS DE LA REMEIERA REMEI

Descripció

Taller on els descobriran, a través dels sentits, algunes de les plantes medicinals més comunes del nostre entorn així com les seves propietats culinàries i medicinals, per acabar amb un exercici pràctic d'elaboració d'un remei tradicional senzill i eficaç.

Objectius

Conèixer la medicina popular

Identificar les plantes medicinals més comunes al nostre territori.

Entendre les propietats medicinals naturals

Prendre consciència i conèixer el propi cos.

Poder actuar de manera autònoma davant problemàtiques lleus de salut.

Metodologia de treball

Després de la introducció global al taller, es passarà a parlar de la medicina popular i els remeis tradicionals. A continuació es farà un exercici pràctic per aprendre a reconèixer algunes de les plantes remeiers més comunes al nostre entorn proper:

  • identificació visual i olfactiva.
  • entorn natural on les podem trobar.
  • parts de la planta que s'usen per guarir i per a quina dolència estan indicades.

Es passarà a distribuir a cada alumne el material necessari per elaborar el famós "Curacops" de la remeiera Remei. Un oli de romaní que els alumnes es podran endur a casa i usar-lo per a guarir patacades i dolors musculars.

El desenvolupament global i la consecució dels objectius fixats es treballaran adaptats al nivell de cada etapa educativa indicada per a l'activitat.

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona Una part del fons que financen les actuacions subvencionades prové de la subvenció a museus i col·leccions de les comarques gironines per a Noves Tecnologies, campanya 2021. Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats Càtedra Martí Casals de la UDG observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu