Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×
 

Connecta amb el Patrimoni

Megalitisme a Catalunya: útils, eines i materials de la seva gent

Visita dinamitzada a l'exposició i taller familiar a càrrec d’Atzagaia

12 de febrer del 2022 a les 11:00

Antic Hospital - Museu d'Història

Mitjançant la visita dinamitzada a l’exposició us proposem descobrir la cultura megalítica de casa nostra: els tipus de megàlits, la seva funció, o com es podien moure les «mega pedres», per endinsar-vos en la cultura material de les societats prehistòriques que van construir i utilitzar els menhirs, cistes i dòlmens.
A partir d'un conjunt de materials podreu resseguir les eines i útils que van utilitzar els humans de la prehistòria i saber com treballaven un dels elements més utilitzats: el sílex.
Els qui us animeu a participar-hi podreu treballar amb l’argila i produir un petit atuell de ceràmica amb tècniques i decoracions neolítiques. Finalment, veureu de prop com es pot encendre un foc amb tècniques prehistòriques.

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona Una part del fons que financen les actuacions subvencionades prové de la subvenció a museus i col·leccions de les comarques gironines per a Noves Tecnologies, campanya 2021. Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu