Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×
 

Païs convidat, Holanda

10 Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

24 de setembre del 2020 a les 18:00

Sala Abat Panyelles - Monestir P4

Sessió presentada per Dominga Blazer, resident guixolenca i filla del fotògraf holandès Carel Blazer (Amsterdam 1911 - Nimega 1980), un home compromès socialment i política durant la Segona Guerra Mundial, que va formar part del moviment “la fotografia social” de component fortament documentalista centrat en les persones i la seva posició social. A partir dels anys 50 del segle XX es va centrar en la publicitat i la fotografia industrial.


Títol

VIDRE (GLASS)

Autor Bert Haanstra
Any 1958
País Països Baixos
Durada 10’ 30’’
Idioma Sense text - Banda sonora
El documentalista mostra de manera successiva la tradicional forma de treballar el vidre bufat als forns artesanals, seguida del treball mecànicanitzat a les fàbriques vidrieres de producció en cadena.

Títol

UN OFICI PERDUT (A LOST CRAFT)

Autor DV Visuals
Any 2014
País Països Baixos
Durada 7’ 31’’
Idioma Neerlandès - Subtitulada en anglès
Documental sobre el treball dut a terme per Herber de Keizer, un dels darrers corders artesanals dels Països Baixos, al seu taller.

Comparteix aquesta pàgina:

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona La revisió de les activitats educatives ha rebut suport provinent de la subvenció per a la implementació de programes estratègics i projectes específics dels museus 2023 per part del Departament de Cultura Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats Càtedra Martí Casals de la UDG observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu