Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols
Imatge de l'activitat

Païs convidat, Holanda

10 Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

24 de setembre de 2020 a les 18:00

Sala Abat Panyelles - Monestir P4

Sessió presentada per Dominga Blazer, resident guixolenca i filla del fotògraf holandès Carel Blazer (Amsterdam 1911 - Nimega 1980), un home compromès socialment i política durant la Segona Guerra Mundial, que va formar part del moviment “la fotografia social” de component fortament documentalista centrat en les persones i la seva posició social. A partir dels anys 50 del segle XX es va centrar en la publicitat i la fotografia industrial.


Títol

VIDRE (GLASS)

Autor Bert Haanstra
Any 1958
País Països Baixos
Durada 10’ 30’’
Idioma Sense text - Banda sonora
El documentalista mostra de manera successiva la tradicional forma de treballar el vidre bufat als forns artesanals, seguida del treball mecànicanitzat a les fàbriques vidrieres de producció en cadena.

Títol

UN OFICI PERDUT (A LOST CRAFT)

Autor DV Visuals
Any 2014
País Països Baixos
Durada 7’ 31’’
Idioma Neerlandès - Subtitulada en anglès
Documental sobre el treball dut a terme per Herber de Keizer, un dels darrers corders artesanals dels Països Baixos, al seu taller.

📅 Recordeu-me aquesta activitat al calendari de Google

Comparteix aquesta pàgina:

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats Càtedra Martí Casals de la UDG observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu La revisió de les activitats educatives ha rebut subvenció per a projectes específics de museus del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya