logo Guíxols logo Museu
Agenda d'activitats

Ball Vuitcentista

13 de maig de 2017 a les 12:00

Jardins del Monestir

A cavall entre dues exposicions temporals, celebrem un Ball Vuitcentista.
Entre la cloenda del l'exposició sobre l'arquitecte Rafael Masó, i la inauguració de la que celebrarà el 125è. Aniversari de la línia del Ferrocarril de Sant Feliu a Girona prevista per a principis de juny, proposem un jornada de festa ambientada en els balls que se celebraven al tombant del segle XIX al XX. El perquè d’aquest ball és el fet que aquestes dues exposicions ens connecten personatges rellevants del tombant de segle, Rafael Masó, Enric Heriz, Joan Casas i hem volgut celebrar l’impàs entre ambdues proposant una mostra de la música que sonava en aquell moment als balls i gresques tant populars a la nostra ciutat en aquest moment històric - daurat, vital i frenètic -, gairebé sempre organitzats per algun dels nombrosos Casinos de Sant Feliu. És un moment, també, en què el músics de cobla estan molt actius i composen valsos, polques, xotis, masurques..., en el cas de dissabte vinent el programa se centrarà en composicions de finals del segle XIX de Josep Serra i Francesc Perich.
Com mana la tradició vuitcentista, hem editat uns carnets de ball perquè pugueu preparar amb els vostres balladors les peces que sonaran a la festa del dissabte 13 de maig. Es poden demanar a l'Oficina de Turisme on ja estan disponibles perquè tothom pugui concedir els balls als admiradors i admiradores i no us en quedi ni un de lliure. Així mateix, si sou d’aquells als qui agrada anar “comme il fauit” als actes i us voleu vestir d’època la festa encara resultarà més lluïda.

No obstant, si us agrada molt ballar però no sabeu com es ballava un vals “a plaça” –res a veure amb un vals vienès, molt més senzill on vas a parar!- o una polca no us desanimeu i seguiu-nos durant la setmana al Facebook del Museu on penjarem un link amb un vídeo d’un esbart perquè veieu que és molt fàcil i que els passos bàsics estan a l’abast de tothom, si a més us animeu amb alguna floritura millor que millor.

Finalment, els magnífics músics de La Principal de La Bisbal hi posaran la música, gaudirem de l'idíl·lic espai dels recentment oberts Jardins del Monestir en un migdia de maig que esperem sigui radiant, i només hi faltareu vosaltres amb moltes ganes de ballar i passar-ho bé. Ah!, i sapigueu els que hi vulgueu assistir que, per cloure la festa, hi haurà una sardana sorpresa que no haurà sentit mai ningú abans. Animeu-vos a participar-hi. No hi podeu faltar!

altres activitats

Museu d'Història

de Sant feliu de Guíxols

Plaça del Monestir s/n (Monestir)

17220 Sant Feliu de Guíxols

Telf. 972 821 575

museuhistoria[at]guixols.cat

www.facebook.com/Museuhistoria

Coordenades del punt:

Longitud: 3.026585 Latitud: 41.780123 (WGS84)

E (X): 502303.0 m – N (Y): 4625569.0 m (ED50 UTM 31N)

E (X): 502209.3 m – N (Y): 4625364.2 m (ETRS89 UTM 31N)

logo Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Avís legal · Accedir · Crèdits

MÉS INFORMACIÓ

WEBS D'INTERÈS

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona Fundació observatori del patrimoni etnològic i immaterial Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu