logo Guíxols logo Museu
Agenda d'activitats

Visita Guiada

“El jardí melangiós”

Punt de trobada a l’entrada del Museu d’Història - Monestir

08 de desembre de 2018 a les 11:00

Cementiri Municipal de Sant Feliu de Guíxols

El cementiri guixolenc estrena senyalització patrimonial
Durant aquest any 2018, des de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i mitjançant el Museu d’Història, s’ha estat elaborant i produïnt una senyalització patrimonial del cementiri de Sant Feliu de Guíxols, datat el 1833, que hem avançat en els casos de les plaques dels Brigadistes Internacionals i del President Josep Irla amb motiu dels actes d’homenatge a les brigades internacinals (https://museu.guixols.cat/brigadistes/) i dels actes de la diada de l’11 de setembre d’enguany, respectivament.
La voluntat d’aquesta acció és posar en valor el vessant de patrimoni cultural del nostre cementiri, en el qual realitzem visites guiades des de fa temps, amb el màxim respecte per al lloc on reposen els nostres difunts, i que porten per títol: El jardí melangiós. Ara que ja s’ha completat aquesta acció hem de posar-ho en coneixent de tothom per tal que podem fer-ne ús.
En total s’han senyalitzat 15 punts del cementiri, amb un plafó general a l’entrada principal explicant els punts i un altre al cementiri neutre per la seva especificitat. Els textos están traduïts al castellà, al francés i l’anglès. Fonamentalment es posen en valor tombes amb interés artístic, amb obres d’arquitectes com Puig i Cadafalch o d’escultors com: Venanci Vallmitjana, Josep Campeny o Rafael Atché. També hi destaquen elements arquitectònics com la Capella i personatges importants que hi reposen com: el president Josep Irla, Juli Garreta, El capità Narcís Massanas, Joan Casas o el marquès de Robert. Finalment hi trobareu també espais de memòria com les tombes del Brigadistes internacionals o els espais dedicats a les víctimes de la repressió antifeixista durant la Guerra Civil que ens serveixen per recordar totes les vícitimes del conflicte.

  • Per correu-e: museuhistoria@guixols.cat
  • Trucant al 972.82.15.75
  • Presencialment a l'Oficina de Turisme

Organitza: Museu d’Història.
Col.labora: Associació d’Amics del Museu.

altres activitats

Museu d'Història

de Sant feliu de Guíxols

Plaça del Monestir s/n (Monestir)

17220 Sant Feliu de Guíxols

Telf. 972 821 575

museuhistoria[at]guixols.cat

www.facebook.com/Museuhistoria

Coordenades del punt:

Longitud: 3.026585 Latitud: 41.780123 (WGS84)

E (X): 502303.0 m – N (Y): 4625569.0 m (ED50 UTM 31N)

E (X): 502209.3 m – N (Y): 4625364.2 m (ETRS89 UTM 31N)

logo Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Avís legal · Accedir · Crèdits

MÉS INFORMACIÓ

WEBS D'INTERÈS

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona Fundació observatori del patrimoni etnològic i immaterial Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu