logo Guíxols logo Museu
Agenda d'activitats

Cicle Salut i Societat

Conferència: Els dolços de Pasqua

Salvador Garcia-Arbós

31 de març de 2018 a les 18:00

Sala d'actes del Museu d'Història - Monestir, planta 4

Bunyols de vent farcits de crema, de nata, de xocolata, de crema de formatge blau, de brandada, de carbassa... Bunyols de mil maneres, aprofitant que celebrem la Pasqua.
El crític gastronòmic Salvador Garcia-Arbós ens parlarà de l’apassionant món del bunyol, o brunyol com en diem a l’Empordà. Des de la seva base etimològica, la presència al territori, les mil i una combinacions entre dolços i salats, a la seva versatilitat funcional que va des dels postres al berenar o aperitiu... Sense deixar de banda la funció d’activitat social a l’entorn de la qual es reuneixen, encara avui, famílies senceres per a la seva preparació.
La modèstia dels materials que el conformen fan d’aquest element gastronòmic un món en sí mateix, que partint d’una base comuna fa que cada casa tingui la seva recepta particular, cada pastisseria el seu estil propi, cada territori la seva manera de fer i una excepció ben peculiar que és la de Sant Feliu de Guíxols.
Si voleu saber perquè els nostres brunyols són especials, no us perdeu aquesta conferència tant llaminera.

Salvador Garcia-Arbós (Besalú, Garrotxa, 1962) Periodista i crític gastronòmic. va ser el fundador i primer director de Ràdio Besalú. Va estudiar enginyeria tècnica agrícola, però la conjuntura el va portar a la redacció d'El Punt a partir del 1987, on va començar a parlar de la pagesia i de la política econòmica europea. Cronista de política, s'ha decantat més pels temes gastronòmics, de religió i del còmic, especialment en el món de Tintin. Fa crítica de publicacions gastronòmiques a Presència, és l'autor de la secció «Una rega a l'hort», sobre productes vegetals, i fa recerca etnogastronòmica per a la revista Gavarres. És, també, autor i coautor de diversos llibres sobre cuina i gastronomia: Del volcà a la taula: Els fesols de Santa Pau – El Mèdol Edicins, 2001; El Llibre de l’allioli – Brau Edicions, 2005; La cuina empordanesa de les mestresses de Peralada – Cossetània Edicions, 2007; El renaixement de la tonyina vermella – Editorial Lunwerg, 2013; o la reixent publicació, Hortalisses de Catalunya – Cossetània, 2018.

Activitat inclosa dins les activitats del Mercat del Brunyol

Totes les activitats del MERCAT DEL BRUNYOL

altres activitats

Museu d'Història

de Sant feliu de Guíxols

Plaça del Monestir s/n (Monestir)

17220 Sant Feliu de Guíxols

Telf. 972 821 575

museuhistoria[at]guixols.cat

www.facebook.com/Museuhistoria

Coordenades del punt:

Longitud: 3.026585 Latitud: 41.780123 (WGS84)

E (X): 502303.0 m – N (Y): 4625569.0 m (ED50 UTM 31N)

E (X): 502209.3 m – N (Y): 4625364.2 m (ETRS89 UTM 31N)

logo Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Avís legal · Accedir · Crèdits

MÉS INFORMACIÓ

WEBS D'INTERÈS

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona Fundació observatori del patrimoni etnològic i immaterial Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu