logo Guíxols logo Museu
Agenda d'activitats

Presentació dels recursos didàctics

“A tota màquina! El tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona”

09 de març de 2018 a les 17:30

Sala Abat Panyelles (Monestir, planta 4)

Presentació dels recursos didàctics “A tota màquina! El tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona”, adreçat a a la comunitat educativa i públic interessat.
Elaborats per l’Arxiu Municipal i el Museu d’Història a l'entorn de la commemoració del 125è aniversari de la inauguració de la línia de ferrocarril, el material que es presenta té la intenció de ser d'utilitat a tota persona interessada en les circumstàncies que van envoltar una empresa de grans dimensions que va implicar l'esforç i tenacitat de molta gent, des dels promotors a tot un poble que s'hi va bolcar per donar-hi suport i aportar-hi recursos.
Tota la documentació de què es disposa, ha estat tractada per a fer-la atractiva, didàctica i útil tant a nivell escolar com familiar i al públic interessat en el tema dels ferrocarrils de via estreta. Així, a banda d'un seguit de xerrades que es van duent a terme als centres docents de la nostra ciutat, s'ha construït una guia didàctica adequada curricularment a les diferents etapes educatives des dels més menuts fins a batxillerat; un recurs interactiu que permet conèixer i diferenciar els diferents elements que intervenen en la construcció de la línia i conduir el tren en un viatge per la mateixa des de Sant Feliu fins a Girona passant per totes les estacions, baixadors i ponts; i una exposició-taller adreçada a tothom a l'entorn dels oficis ferroviaris i ampliant la informació sobre el ramal del Port de la línia a Sant Feliu de Guíxols. Amb tot això, també es pretén facilitar l'accés a aquest material didàctic a totes les poblacions de la línia del ferrocarril que han acollit i acullen encara l'exposició itinerant sobre el tema que es va inaugurar el passat mes de juny de 2017 a Sant Feliu de Guíxols i que ja ha visitat Castell d'Aro, Santa cristina d'Aro, Llagostera, Cassà de la Selva i Llambilles i que, a partir del 9 de març es podrà veure a Quart, i a Girona el proper mes de juny.

altres activitats

Museu d'Història

de Sant feliu de Guíxols

Plaça del Monestir s/n (Monestir)

17220 Sant Feliu de Guíxols

Telf. 972 821 575

museuhistoria[at]guixols.cat

www.facebook.com/Museuhistoria

Coordenades del punt:

Longitud: 3.026585 Latitud: 41.780123 (WGS84)

E (X): 502303.0 m – N (Y): 4625569.0 m (ED50 UTM 31N)

E (X): 502209.3 m – N (Y): 4625364.2 m (ETRS89 UTM 31N)

logo Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Avís legal · Accedir · Crèdits

MÉS INFORMACIÓ

WEBS D'INTERÈS

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona Fundació observatori del patrimoni etnològic i immaterial Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu