17 de març de 2020

Visita Virtual

Albertí: L'Interior

Visita interactiva de l'exposició

Una exposició de curiositats, d’aquelles teles que rarament formarien part de les seves exposicions, però que va conservar al llarg de la seva vida amb tota la intenció, per a cedir-les a la ciutat i que poguessin ser exposades en un context on la vessant comercial deixés de ser el leitmotiv. Hi trobareu, també, algunes obres que no són d’interiors però que presenten un tractament diferenciat ja sigui pel treball del color, per la temàtica, o per l’enfoc i la composició.
Esperem que la gaudiu.

Comença la visita

Interactiu

El signari Iber

Interactiu de l'exposició

Descobriu amb tota la família com escriurien els pobladors indikets de casa nostra!
Aquest joc forma part de l’exposició Guíxols: Eines i Creences on els materials del poblat ibèric ganxó tornen a estar en un sol conjunt que fa un recorregut fonamentalment per l’època ibèrica amb l’enfocament posat a la vida quotidiana.

Jugar

20 de març de 2020

Exposicio web

SFGX 1979-2019

La Transformació de la ciutat

Una exposició plena de continguts audiovisuals que ens mostra el canvi de fesomia de Sant Feliu de Guíxols des de l'entrada en vigor, l'any 1979, dels primers ajuntaments democràtics després del franquisme.
La transformació de la ciutat continua el seu procés, i us convidem compartir aquesta voluntat de mirar enrere per continuar avançant a partir d’aquesta exposició commemorativa.

Veure l'exposició

24 de març de 2020

Aplicació Interactiva

La indústria surera a Sant Feliu de Guíxols

Mapa Interactiu

Els darrers segles de la nostra història estan marcats per l'activitat suro-tapera, és a dir, la fabricació i comerç de taps de suro, que sembla que ja des del s.XVIII és una activitat comuna i que durant el final del s.XIX i principis del XX serà l'eix econòmic de la nostra ciutat.
En el mapa intactiu que us presentem podeu trobar informació de com han anat evolucionant les fàbriques i fabriquetes de casa nostra. Ho trobareu separat per períodes i amb informació complementària d’aquelles fàbriques de les quals en disposem.

Explora

Joc educatiu

“A tota màquina!”

Interactiu de l'exposició

Joc interactiu per a tota la família amb diferents nivells de dificultat.
Hi trobareu un munt d’informació sobre les estacions, baixadors i ponts que formaven la línia de Sant Feliu de Guíxols a Girona, podreu construïr tota la línia i podreu conduïr la locomotora de vapor en els seu viatge inaugural.
A jugar!

Jugar manual d'ús

27 de març de 2020

Publicació

El Monestir de Sant Feliu de Guíxols

Resum històric de l'església i de l'edifici del Monestir

Un recorregut per la història del Monestir i el seu entorn a partir de textos rigorosos amb els fets i assequibles per a tots els públics, amb acompanyament d’abundant suport gràfic i presentat en quatre idiomes.

Llegir

Publicació

Del dominus a l'abat

La història de l'entorn del monestir de Sant Feliu de Guíxols

Treball de divulgació científica estructurat en dos grans blocs: un de primer que presenta dades objectives sobre els materials trobats i coneixements obtinguts en les campanyes arqueològiques fetes entre el 2007 i el 2010. I el segon bloc on els autors presenten, a partir d’aquestes dades, una evolució de l’àrea del monestir des de l’aparició de les estructures més antigues, segles abans de la fundació del cenobi, fins el moment de l’exclaustració l’any 1835.

Llegir

3 d'abril de 2020

Conferències

Torrent, Verne i Verdaguer

Us proposem repescar algunes de les conferències que, en motiu de les Jornades Vernianes, es van fer a casa nostra el proppassat novembre. Us parlen de l’historiador Joan Torrent, de Jules Verne, de Jacint Verdaguer i del fil que els ressegueix tots tres . De ben segur que descobrireu coses noves!

Joan Torrent, primer biògraf hispànic de Jules Verne

Pasqual Bernat

Joan Torrent, historiador

Sílvia Alemany

El món vegetal en l'obra de Verdaguer

Carme Barceló

Jacint Verdaguer, poeta de la natura i poeta urbà

Xavier Duran

Joan Torrent i Fàbregas i Jacint Verdaguer: una relació intensa i essencial

Ramon Pinyol

10 d'abril de 2020

Audiovisual

Sant Feliu de Guíxols, port de cultura

Teniu ganes de fer un volt sense sortir de casa? Us deixem amb aquest repàs audiovisual per la història de la nostra ciutat amb belles imatges d’arxiu acompanyades de meravelloses descripcions d’artistes i escriptors que al llarg del temps l’han estimat i viscut, narrades per la ben coneguda i apreciada veu de Josep Andújar “Se”.

Veure el video

Joc

El trencaclosques del Museu

L’Arc de Sant Benet i el monestir, l’històric bot de Salvament Bohera il dues obres de Josep Albertí posaran a prova la vostra habilitat amb un trencaclosques digital. Podeu jugar-hi sols o en família. I no us amoïneu!, teniu tres nivells de dificultat diferents a cadascuna de les imatges proposades, fins i tot els més menuts de casa hi podran jugar solets! Us animeu?
Nova versió amb errors corregits

Jugar

17 d'abril de 2020

Visita Virtual

Fustes i canons

Una aventura del segle XVIII

Aquesta exposició posa a l’abast la poc coneguda fabricació de tres importants vaixells per a la Armada Española, construïts en les modestes drassanes de Sant Feliu de Guíxols, situades entre la Rambla i la mateixa platja, per encàrrec de Felip V,. I també les singladures dels navilis de línia anomenats Real San Felipe, San Bartolomé -àlies Cambí- i Nuestra Señora de Montserrat –àlies El catalán-, els més grans construïts en l’Espanya peninsular de l’època. Us podreu fer una idea de com era la vida a bord d’aquells bastiments de guerra i a les nostres contrades.

Visitar l'exposició

Publicació

Fustes i canons

Una aventura del segle XVIII

Com que les exposicions virtuals a vegades no permeten de llegir segons quins textos amb prou claredat en pantalla, per tots aquells que tingueu ganes d’aprofundir en el coneixement i ampliar-lo, us deixem aquest catàleg on hi trobareu tota la informació i abundant suport gràfic. També incorpora la versió en llengua castellana.

Llegir el llibret

24 d'abril de 2020

Audiovisual

El metge rural, viure i guarir a la Vall d’Aro

Us proposem repescar aquest documental que ens parla de la importància de la figura del metge rural i la seva dedicació esforçada a la salut en temps tan durs com van ser els de la postguerra que, a més, va portar associada una epidèmia de tuberculosi l’any 1939.
Volem retre homenatge a totes aquelles persones que des de primera línia posen en risc la seva salut per mantenir-nos a tots a recer de la pandèmia que ens ha tocat viure. Moltes gràcies a t@ts pel vostre esforç i tenacitat!

Veure

1 de maig de 2020

Joc

El retrat alternatiu

Us proposem passar una estona divertida i creativa a partir d’un seguit de retrats de personatges vinculats a Sant Feliu. Alguns han estat creats per pintors o escultors, d’altres són fotografies. Combineu parts dels uns i dels altres i doneu forma al vostre particular retrat alternatiu. Hi podeu posar títol, signar-lo -si voleu amb pseudònim- i exposar-lo a la galeria virtual perquè tothom en pugui gaudir. Us hi animeu?

Jugar

8 de maig de 2020

Tour virtual

Curar-se en salut

Ens fa contents poder recuperar aquesta exposició!. En temps complicats com els actuals, mai està de més fer un repàs a l’evolució que han fet al llarg del temps, els nostres drets com a ciutadans en relació a la salut i l’assistència sanitària i també els nostres deures. També us sorprendrà veure els objectius que s’havien fixat l’OMS i la UNICEF per l’any 2000 i podreu valorar si s’han aconseguit o encara ens falta molt per arribar-hi vint anys més tard! Ens acompanyeu?

Visitar l'exposició

15 de maig de 2020

Reportatge

La restauració del bot de salvament Bohera

Arriba el Dia Internacional dels Museus i com que el confinament ens impedeix de reunir-nos celebrem una Jornada de Portes Obertes ben diferent. Hem demanat a n’en Néstor Sanchiz, qui en va ser el curador i restaurador, que ens parli del procés de restauració del bot de salvament Bohera i del seu carro de suport. Aquí en teniu el resultat!

Veure el video

22 de maig de 2020

Joc

Record de La Costa Brava

En Plastiskop®!

El Plastiskop® va ser un invent alemany patentat l’any 1953 que va triomfar i ràpidament es va estendre per tota Europa esdevenint un souvenir típic de la dècada dels anys 50 i 60 del segle XX. Avui us en presentem un de virtual que ens porta en un viatge en el temps. Totes les postals de la Costa Brava que veureu pertanyen a la col·lecció particular d'Agustí Roldós, a qui agraïm l’amabilitat d’haver-les cedit desinteressadament per fabricar aquest Plastiskop® virtual, com també agraïm la col·laboració de l’Escola d’Adults CFA Sant Feliu de Guíxols que en va fer l’escaneig.

Jugar

29 de maig de 2020

Joc

Petits arqueòlegs

Avui us proposem convertir-vos en arqueòlegs! No us deixeu enganyar! encara que digui Petits arqueòlegs, si trieu el nivell de dificultat més alt veureu que no és tan fàcil aquesta feina, i que requereix enginy i esforç. Proveu-ho sols o en companyia, podeu jugar-hi tota la família i ajudar-nos a completar el fons arqueològic del museu. Us hi animeu?

Jugar