Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×
Arxiu d'exposicions

Exposicions a l'Antic Hospital

Exposicions a la Caseta de Salvament

En preparació...

 

Nadal al Museu

I tu, com jugaves?

Sessió de recollida de testimonis orals sobre construcció de vaixells de joguina

29 de desembre del 2021 a les 10:00

Museu d'Història

Amb què jugàveu a la vostra infantesa? Us construíeu les joguines? Amb quins materials? Quins eren els vostres espais preferits per jugar? Ens ho voleu explicar i ensenyar-nos com les fèieu?

Des del Museu d'Història hem endegat aquesta jornada amb la intenció de recollir testimonis orals sobre la construcció de vaixells de joguina especialment adreçada a la gent gran de casa nostra.
És per això que llancem aquesta crida i volem fer extensiva la invitació a totes aquelles persones que quan eren criatures dedicaven una part del temps de joc a construir-se les joguines per gaudir-les als moments d'esbarjo.
El funcionament de la jornada és ben senzill, es tracta que tothom que hi tingui interès ens pugui explicar com les feien aquestes joguines, i si volen, fer-nos una demostració pràctica de com les construïen i com i on hi jugaven.
El Museu d'Història s'encarregarà d'enregistrar digitalment els testimonis i les demostracions per tal de preservar-los i revalorar la memòria sobre la construcció de vaixells de joguina i la manera de jugar-hi com a document històric i etnològic. Aquest document serà editat i posteriorment difós a través de les xarxes socials que el museu disposa.

Per participar-hi només cal inscriure's en algun dels tres canals que us posem a l'abast a partir del proper 18 de desembre:

  • Presencialment, a la recepció de l'Antic Hospital:
    De dimarts a dissabte d'11 a 14 h. i de 17 a 19 h.
    Diumenges i festius d'11 a 14 h.

  • Per correu-e a l'adreça activitatsmuseu@guixols.cat
  • .
  • Per telèfon, trucant al 972.821.575, de dilluns a divendres de 10 a 14 h.


MOLT IMPORTANT! per bé que l'interès principal de la recollida de testimonis és sobre vaixells de joguina, acceptarem propostes sobre la construcció de qualsevol altre tipus de joguina. Si ens voleu fer una demostració pràctica caldrà que porteu amb vosaltres el petit material que us faci falta.
Animeu-vos, us esperem aquest #NadalalMuseu per no deixar mai de ser infants!


Aquesta activitat s'emmarca dins l'exposició MESTRES D'AIXA DE BUTXACA un projecte que vol reivindicar el carrer com a espai de lleure i de relació social i la creativitat com a eina per al joc i el desenvolupament personal. En podreu gaudir del 18 de desembre de 2021 al 9 de gener de 2022 a la primera planta de l'Antic Hospital.

Comparteix aquesta pàgina:

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona La revisió de les activitats educatives ha rebut suport provinent de la subvenció per a la implementació de programes estratègics i projectes específics dels museus 2023 per part del Departament de Cultura Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats Càtedra Martí Casals de la UDG observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu