Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×

Exposicions a l'Antic Hospital

Exposicions a la Caseta de Salvament

Exposicions al Monestir

Properes exposicions

Arxiu d'exposicions
 

Cicle Literatura, Societat i Medicina

Madame Bovary, de Gustave Flaubert

Comentada per Lluís Maria Todó

26 de novembre de 2021 a les 19:00

Sala polivalent de la Caixa - Avinguda Ridaura, 5, Santa Cristina d'Aro

En el bicentenari del naixement de l'escriptor Gustave Flaubert, dediquem un nou club de lectura a una de les obres cabdals de la literatura universal. En aquesta ocasió l'obra escollida és Madame Bovary, escrita entre 1851-1856 per Gustave Flaubert.
Considerada una obra mestra del realisme francès, Madame Bovary narra la història d'una dona insatisfeta, educada en l'esquema burgès de l'època que la porta a viure en un món irrealment romàntic.
Les descripcions de Flaubert fan endevinar algunes de les influències rebudes des que era un nen per l’entorn del pare, que exercia d’ajudant de cirurgià. El personatge d'Emma Bovary li serveix per analitzar la societat del s. XIX situant-se en la crítica dels dogmes i la moral imperant, fet que li va comportar una censura sistemàtica.

Gustave Flaubert (Rouen, 1821 - Croisset, 1880) és un dels autors cabdals de la literatura europea de tots els temps. Altres obres seves són L'educació sentimental (1870) considerada per molts la seva obra mestra, La temptació de sant Antoni (1874), Bouvard i Pécuchet (1881), així com Salambó (1863) una evocació de la civilització cartaginesa.

Lluís Maria Todó, catedràtic a la Universitat Pompeu Fabra, escriptor, traductor i crític literari.
Autor d'articles sobre literatura francesa i traducció, i de crítiques literàries i musicals en mitjans com La Vanguardia, E1 País i E1 Mundo.
Algunes de les seves novel·les són Els plaers ficticis, L'adoració perpètua o E1 mal francès, premi Josep Pla.
Ha traduït al català nombroses obres de Flaubert-entre les quals Madame Bovary o L'Educació sentimental-, Molière i Maupassant, entre altres.

Accés gratuït - Aforament limitat

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona Una part del fons que financen les actuacions subvencionades prové de la subvenció a museus i col·leccions de les comarques gironines per a Noves Tecnologies, campanya 2021. Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats Càtedra Martí Casals de la UDG observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu