Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×
 

11a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

Honeyland

Ljubomir Stefanov & Tamara Kotevska

2 d'octubre del 2021 a les 19:00

Sala Abat Panyelles - Monestir, planta 4

Honeyland,
Macedònia del Nord (2019), 85 minuts.
VO en dialecte turc, subtitulada en català.
Fitxa tècnica
Direcció: Ljubomir Stefanov & Tamara Kotevska
Protagonista: Hatidze Muratova
Producció: Atanas Georgiev (Trice Films)
Coproducció: Ljubomir Stefanov (Apolo Media)
Fotografia: Fejmi Daut, Samir Ljuma
Edició: Atanas Georgiev
So: Rana Eid
Música: Foltin
Distribució: DocsBarcelona Distribution

La història
En una regió remota i muntanyosa dels Balcans, l'Hatidze Muratova viu amb la seva mare malalta en un poblet sense carreteres, ni electricitat ni aigua corrent. Ella es dedica a criar colònies d'abelles en uns cistells fets a mà que deixa amagats entre les roques. Gràcies a un ritual secret, el preuat líquid que produeixen no s'esgota mai. Sense protecció ni ajuda, és capaç d'amansar-les per poder extreure'n la mel i vendre-la a la ciutat més propera.
L'arribada d'una família nòmada amb la seva furgoneta tronada, set fills inquiets i un ramat de bestiar sembla destorbar la pau de l'Hatidze i de les seves abelles. En un primer moment, els rep amb els braços oberts, oferint-los el seu afecte, el seu brandi i els seus consells d'apicultura. Però no passa gaire temps abans que en Hussein, el patriarca de la família nòmada, vegi l'oportunitat de posar en pràctica els seus interessos comercials amb la mel per poder alimentar els seus infants..
Tot i que l'arribada de la família proporciona companyia i alleujament a la soledat de l'Hatidze, també provoca un sotrac en l'ordre natural de la zona i es converteix en una amenaça per als seus mitjans de supervivència. Un retrat colpidor sobre la desaparició d'una forma de vida, que alhora evidencia el fràgil equilibri entre humanitat i naturalesa a través de la mirada d'una dona resilient i extraordinària..
Els directors
Ljubomir Stefanov (Skopje, 1975), director de cinema amb més de vint anys d'experiència en la producció de campanyes de comunicació i documentals relacionats amb temes ambientals i desenvolupament humà. Ha treballat per a clients com agències de l'ONU, Euronatur o Swisscontact. La seva filmografia inclou The Noisy Neighbours (2005) i Lake of Apples (2017), aquest últim codirigit amb Tamara Kotevska i guardonat amb el Prix de l'Environnement a l'International Nature Namur Festival (França, 2017), el Premi Perseus al T-Festival (República Txeca, 2017) i la menció honorífica al Festival d'Innsbruck (Àustria, 2017)..
Tamara Kotevska (Prilep), 1993, directora de cinema graduada a la Facultat d'Arts Dramàtiques de Skopje amb més de cinc anys d'experiència en la realització de pel·lícules documentals i de ficció. Va guanyar el premi a Millor Pel·lícula Balcànica al Tirana Internacional Documentary Film Festival amb el seu projecte titulat Studants i ha participat com a guionista i codirectora en el documental Lake of Apples (2017).

Informació pràctica:

Dissabte 2 d'octubre
Hora d'inici: 19.00 h.
Espai de projecció: Sala Abat Panyelles - Monestir, planta 4
Presentació a cura de Toni Camín, productor cinematogràfic.
Aforament limitat a 45 persones. Inscripció prèvia obligatòria
Inscripció oberta des del 16 de setembre
Activitat gratuïta
Informació i inscripcions. Oficina de Turisme 972.820.051 | Museu d'Història 972.821.575 | correu-e activitatsmuseu@guixols.cat

Comparteix aquesta pàgina:

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona La revisió de les activitats educatives ha rebut suport provinent de la subvenció per a la implementació de programes estratègics i projectes específics dels museus 2023 per part del Departament de Cultura Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats Càtedra Martí Casals de la UDG observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu