Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×
Arxiu d'exposicions

Exposicions a l'Antic Hospital

Exposicions a la Caseta de Salvament

Exposicions al Monestir

En preparació...

 

Concert

La reina de Siurana/al-Àndalus.cat

Burruezo & Nur Camerata

9 d'abril del 2023 a les 18:00

Antic Hospital

Burruezo & Nur Camerata ens presenten el seu disc “La reina de Siurana” i l’espectacle del disc: “al-Àndalus.cat”. L’espectacle és un compendi de peces inspirades en el món d'al-Andalus i/o també algunes cançons tradicionals andalusines interpretades sota nous prismes. Música i poesia, comentaris, hikams (aforismes)… Pedro Burruezo i la seva cohort d'excel·lents músics ens transporten amb la seva música i amb la poesia d’Abu Baker de Tortosa, Ibn Sahl de Menorca, Ibn Khafaja d’Alzira, la història de la reina Abdelàzia de Siurana, l’homenatge a Rabbi’a al-Addawiyya, Zaynab Bint Ishaq de València… a un món imaginal entre Orient i Occident, entre el passat i el futur, entre la tradició i la transgressió.
Amb elegància i, alhora, amb esquinç, amb passió, sense academicismes fatus. Entre allò cortesà i allò popular, entre allò trobador i erudit, entre allò tavernari i allò místic.
Un espectacle gegant en emocions, però molt intimista, que ens recorda un part oblidada de la nostra història (amb una música molt poc escoltada a Catalunya). Per descomptat Burruezo i els seus no deixaran de tocar algunes d'aquelles peces de Cd’s anteriors i que ja són clàssics del seu repertori i que entronquen amb “al-Àndalus.cat” directa o indirectament, com “La móra d’Aragó”, “Nur-Llum”, “La jove negra”, etc.
L’artista i el seu grup han recorregut tot Catalunya, tot l’estat espanyol i ha fet concerts a països com Alemanya, Sudan, Turquia, Polònia, França, Marroc, Algèria, Egipte, etc. Burruezo, a més de director de la Nur Camerata, també és cofundador i coordinador de The Ecologist, una publicació que defensa l'ecologia profunda i espiritual. Aquest espectacle fixa el seu repertori amb especial atenció al versos dels poetes i poetesses d’al-Àndalus en versió catalana i, en algun cas, directament en àrab. I ens recorda que Catalunya/País Valencià/Ses Illes també van ser “al-Àndalus” i de com la seva petjada encara és viva a la nostra cultura.

  • Pedro Burruezo, veu, mondol, percussions
  • Robert Santamaría, qanun
  • Berna Jones, violí

“La reina de Siurana” ja està disponible l'EP a totes les plataformes digitals. multi-link

En directe

Los Conciertos de Radio 3/La 2
TV3

del disc anterior

Leylum adyib
San Juan Ya Rasha el Fettan
Dos jarchas en mozábe y un estribillo para Habibi

Clips anteriors

Larache
Ebrios de amor divino, Al kauthar
La Tarara se fue a Istambul

Premsa de “La reina de Siurana”

Diari de Girona
Rtve
vidasana.org
Viasona
Ivoox
Satelitek
TV Costa Brava
lossonidosdelplanetaazul

Comparteix aquesta pàgina:

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona Una part del fons que financen les actuacions subvencionades prové de la subvenció a museus i col·leccions de les comarques gironines per a Noves Tecnologies, campanya 2021. Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats Càtedra Martí Casals de la UDG observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu