Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols
Imatge de l'activitat

Concert

La reina de Siurana/al-Àndalus.cat

Burruezo & Nur Camerata

09 d'abril de 2023 a les 18:00

Antic Hospital

Burruezo & Nur Camerata ens presenten el seu disc “La reina de Siurana” i l’espectacle del disc: “al-Àndalus.cat”. L’espectacle és un compendi de peces inspirades en el món d'al-Andalus i/o també algunes cançons tradicionals andalusines interpretades sota nous prismes. Música i poesia, comentaris, hikams (aforismes)… Pedro Burruezo i la seva cohort d'excel·lents músics ens transporten amb la seva música i amb la poesia d’Abu Baker de Tortosa, Ibn Sahl de Menorca, Ibn Khafaja d’Alzira, la història de la reina Abdelàzia de Siurana, l’homenatge a Rabbi’a al-Addawiyya, Zaynab Bint Ishaq de València… a un món imaginal entre Orient i Occident, entre el passat i el futur, entre la tradició i la transgressió.
Amb elegància i, alhora, amb esquinç, amb passió, sense academicismes fatus. Entre allò cortesà i allò popular, entre allò trobador i erudit, entre allò tavernari i allò místic.
Un espectacle gegant en emocions, però molt intimista, que ens recorda un part oblidada de la nostra història (amb una música molt poc escoltada a Catalunya). Per descomptat Burruezo i els seus no deixaran de tocar algunes d'aquelles peces de Cd’s anteriors i que ja són clàssics del seu repertori i que entronquen amb “al-Àndalus.cat” directa o indirectament, com “La móra d’Aragó”, “Nur-Llum”, “La jove negra”, etc.
L’artista i el seu grup han recorregut tot Catalunya, tot l’estat espanyol i ha fet concerts a països com Alemanya, Sudan, Turquia, Polònia, França, Marroc, Algèria, Egipte, etc. Burruezo, a més de director de la Nur Camerata, també és cofundador i coordinador de The Ecologist, una publicació que defensa l'ecologia profunda i espiritual. Aquest espectacle fixa el seu repertori amb especial atenció al versos dels poetes i poetesses d’al-Àndalus en versió catalana i, en algun cas, directament en àrab. I ens recorda que Catalunya/País Valencià/Ses Illes també van ser “al-Àndalus” i de com la seva petjada encara és viva a la nostra cultura.

  • Pedro Burruezo, veu, mondol, percussions
  • Robert Santamaría, qanun
  • Berna Jones, violí

“La reina de Siurana” ja està disponible l'EP a totes les plataformes digitals. multi-link

En directe

Los Conciertos de Radio 3/La 2
TV3

del disc anterior

Leylum adyib
San Juan Ya Rasha el Fettan
Dos jarchas en mozábe y un estribillo para Habibi

Clips anteriors

Larache
Ebrios de amor divino, Al kauthar
La Tarara se fue a Istambul

Premsa de “La reina de Siurana”

Diari de Girona
Rtve
vidasana.org
Viasona
Ivoox
Satelitek
TV Costa Brava
lossonidosdelplanetaazul

📅 Recordeu-me aquesta activitat al calendari de Google

Comparteix aquesta pàgina:

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats Càtedra Martí Casals de la UDG observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu La revisió de les activitats educatives ha rebut subvenció per a projectes específics de museus del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya