Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×
 

Fotografia sense càmera

Taller de Lumen Print

Mireia Ferron

7 d'abril del 2023 a les 11:30

Antic Hospital

La tècnica del Lumen print o Impressió lumínica consisteix en un procés fotogràfic característic per l’ús de papers tractats amb sals de plata. Aquesta tècnica ens permetrà conèixer la història de la imatge fotogràfica així com ampliar coneixement sobre les reaccions físicoquímiques que hi intervenen: la llum, la fotosensibilitat de les sals de plata i la química.
El taller proposa una descoberta artística científica a partir de l’exploració, l’experimentació i la creativitat. Situarem els punts bàsics tècnics per comprendre el funcionament del procés per posteriorment assajar les possibilitats expressives que ens ofereix el Lumen Print: enregistrar tota mena de motius que ens interessi a partir de la composició lliure.
Taller a càrrec de Mireia Ferrón

Mireia Ferrón

(Barcelona, 1988). Fotògrafa especialitzada en tècniques i processos analògics. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona.

Des de l’any 2011 s’especialitza en la investigació i exploració del llenguatge fotogràfic dins el laboratori de fotografia. És mitjançant l’experimentació en processos fotogràfics i el tractament de la imatge on troba el marc constructiu propici per teixir una narrativa visual que versa entre la realitat tangible, l’abstracció sensorial i el pensament propi. Un assaig sobre la relació de forma i contingut que li permet traslladar els motius d’interès (llum, persona, quotidianitat i natura) a una escena més enllà del relat físic per construir una imatge que parteix de la poètica.

Participa en l’activitat natural del sector involucrada en el desenvolupament de projectes personals així com realitzant residències de creació com Rencontres de la Jeune Photographie Internationale (Niort 2013), beca FormARTE (París 2014-2015), Festival Planches Contact (Deauville 2018), La Volta (Girona 2019), Paisatge natural de les Terres de l’Ebre – Bòlit Centre d’Art Contemporani amb col·laboració Lo Pati (2020). També participa en exposicions col·lectives i individuals, de les quals les més recents són Bòlit Mentor al Bòlit Centre d’Art Contemporani (Girona 2020), 10 anys a la Fundació Arranz-Bravo (Barcelona 2019), Planches (Deauville 2018), Sortir-se de la línia al Bòlit Centre d’Art Contemporani (Girona 2017), etc.

Compagina la seva activitat professional dins el sector fotogràfic amb l’educació i mediació cultural. Des de 2017 forma part de l’equip educatiu del Museu del Cinema de Girona, on imparteix tallers relacionats amb la història de la imatge i els diferents vessants d’expressió artística que ofereix el mitjà. Alhora porta a terme propostes educatives vinculades al sector cultural i la fotografia a centres o altres espais.

Comparteix aquesta pàgina:

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona L'equipament informàtic ha rebut subvenció per finançar actuacions relacionades amb les noves tecnologies 2023 de la Diputació de Girona Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats Càtedra Martí Casals de la UDG observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu