Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols
Imatge de l'activitat

Connecta amb el Patrimoni

Els megàlits de l'Ardenya

Guiatge a cura de Xavier Niell - Atzagaia -

05 de novembre de 2022 a les 08:30

Massís de l'Ardenya

Patrimoni i Natura Ruta circular pel massís de l'Ardenya d'una durada aproximada de 3-4 hores, inclosa l'aturada per esmorzar.
Dificultat alta, recomanada per adults.

A la zona del Puig Gros de Sant Feliu de Guíxols s’hi localitza una de les agrupacions megalítiques més importants del massís de l’Ardenya. Aquesta està formada per tot un conjunt de cavitats naturals formades entre blocs granítics (paradòlmens) que varen ser utilitzades com a lloc d’enterrament col·lectiu durant el neolític i l’edat del bronze (3000-700 aC). Durant aquesta sortida descobrirem alguns d’aquests monuments megalítics, coneixerem les troballes arqueològiques que s’hi han fet i explicarem com vivien i com era el món funerari d’aquestes antigues societats prehistòriques..

Informació pràctica

Dissabte 5 de novembre a les 8:30h.
Punt de trobada: Encreuament dels 4 camins, carretera de Tossa ( Coordenades del punt: 41.776088, 3.013388 )
Cal dur: Calçat adequat per caminar, roba còmoda, aigua i alguna cosa per esmorzar.
Tornada: Cap a les 12:30h. a l'encreuament dels 4 camins


Mapa de la ruta

📅 Recordeu-me aquesta activitat al calendari de Google

Comparteix aquesta pàgina:

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats Càtedra Martí Casals de la UDG observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu L'equipament informàtic ha rebut subvenció per finançar actuacions relacionades amb les noves tecnologies 2023 de la Diputació de Girona