Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×
 

Jornades Europees de Ptrimoni

Els brigadistes internacionals

8 d'octubre del 2022 a les 10:00

Enguany, per celebrar les Jornades Europees de Patrimoni, us proposem dos actes relacionats amb l'estada de brigadistes internacionals a la nostra ciutat. Podreu conèixer de primera mà edificis que varen estar ocupats per donar-los allotjament, per ser usats com hospital, o saber si alguna de les persones que van perdre la vida en defensa de la llibertat i contra el feixisme, estan enterrades al nostre cementiri. També, a través de la presentació del llibre de Jordi Martí-Rueda us podreu endinsar en les motivacions que van moure gairebé quaranta mil persones d'arreu del món en un extraordinari gest de solidaritat que les va portar a deixar famílies i hisendes per lluitar en una guerra molt lluny de casa conscients que l'expansió del feixisme posava en risc la llibertat i la democràcia, valors que calia defensar allà on es donés el conflicte Esperem que la proposta sigui del vostre interès.

Informació útil

Brigadistes Internacionals a Guíxols i S’Agaró - Un itinerari guiat per Esther Bussot
10.00 h. Inici de l'itinerari a l’entrada del cementiri de de Sant Feliu de Guíxols. Visita de les tombes dels brigadistes enterrats a la nostra ciutat.
Desplaçament en autobús fins a l'urbanització de S’Agaró per continuar la visita comentada a diferents edificacions que van allotjar hospitals i residències per a brigadistes internacionals. Acabat l'itinerari, viatge de tornada amb bus fins a la plaça del Monestir de Sant Feliu de Guíxols.
Punt de trobada a l'entrada del cementiri de Sant Feliu de Guíxols - Ronda General Massanes

Brigadistes. Vides per la llibertat
12.00 h. Presentació del llibre de Jordi Martí-Rueda amb pròleg de Jordi Borràs. 60 relats de persones anònimes i extraordinàries que van deixar les seves llars per donar suport a la lluita contra el feixisme.
Sala Abat Panyelles-Monestir, P4

Comparteix aquesta pàgina:

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona La revisió de les activitats educatives ha rebut suport provinent de la subvenció per a la implementació de programes estratègics i projectes específics dels museus 2023 per part del Departament de Cultura Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats Càtedra Martí Casals de la UDG observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu