Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×
 

12a. MICE

La corba

Jorge Luís Marzo i Fèlix Pérez-Hita

23 de setembre del 2022 a les 19:00

Sala Abat Panyelles - Monestir de Sant Feliu de Guíxols

La corba Fitxa Tècnica
Un projecte que ha comptat amb el suport de les beques "Premis Barcelona 2020" de l'Ajuntament de Barcelona..
Barcelona, (2022) - 21'
VO en català
Directors: Jorge Luís Marzo i Fèlix Pérez-Hita
Càmera i so: Andrea Pérez-Hita
Producció: Montse Pujol
Amb la participació de: Màrius Boada, Lorena Elvira, Albert Carles, Clara Prats, Manel Medina, Cristina Rovira, Israel Rodríguez Giralt, Anna Llupià.
La història
Aquest documental, amb una perspectiva no convencional, tracta sobre el paper que va tenir l’ús de les estadístiques per part de les administracions governamentals en els mesos inicials de la pandèmia COVID-19. Gràfiques, quadres, dades de tota mena van inundar les pantalles i les xarxes comunicatives convertint-se en una mena de ciència d’estat.
Després de la projecció hi haurà un debat amb l’historiador de l’art i especialista en comunicació, Jorge Luis Marzo, que és també codirector del film.
Els directors
Jorge Luis Marzo, professor titular d’Iconografia i Comunicació a BAU Centre Universitari de Disseny de Barcelona, on també és coordinador del Grup d’Investigació en Disseny i Transformació Social (GREDITS). Com a historiador de l’art ha contribuït a la renovació dels estudis sobre art modern i contemporani a Espanya i és coautor del llibre Arte en España 1939-2015. Ideas, prácticas, políticas (2015). Una part important de les seves investigacions s’ha centrat en les polítiques de la imatge i en els règims de veritat, en formats tant expositius com audiovisuals o editorials. Els més recents són: Fantasma’77. Iconoclastia española (2020); Iconografía post-millennial (2019); After Post-Truth (2019); La competencia de lo falso. Una historia del fake (2018); Espectros (2017); Fake. No es verdad, no es mentira (2016).
Félix Pérez-Hita, realitzador, guionista i editor. Actualment co-dirigeix alguns capítols de Soy Cámara amb Andrés Hispano, amb qui també va dirigir Baixa Fidelitat (XTVL-2005). Va treballar com a guionista i editor per a Boing Boing Buddha (BTV, 2001-2004). Amb Arturo Bastón dirigeix Hilomental -sesiones videológicas-. És membre fundador de l'associació Horitzó.tv i, amb el col·lectiu Neokinok.tv, va crear Tvlata -Projecte educatiu de tv experimental- (2007). Va ser codirector de Gabinet de Crisi: un programa de tv que no veurà a la tv (2001-2009), amb Bastón y Kikol Grau. De 1997 a 1999 va dirigir una quinzena de documentals per a Barcelona tv. Ha impartit classes d'història i teoria de la imatge a l'Escola Superior de Disseny Elisava, així com a màsters i tallers de diverses universitats. Ha escrit articles sobre crítica de la imatge per Manía, Archipiélago, Cultura/s -La Vanguardia- o El Estado Mental, entre d’altres publicacions.

Comparteix aquesta pàgina:

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona La revisió de les activitats educatives ha rebut suport provinent de la subvenció per a la implementació de programes estratègics i projectes específics dels museus 2023 per part del Departament de Cultura Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats Càtedra Martí Casals de la UDG observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu