Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×
 

Estiu al Turó

Taller infantil de nanses

A càrrec de Tretze Cultura

16 de juliol del 2022 a les 19:00

Turó dels Guíxols - Caseta de salvament de nàufrags

Taller de nanses adreçat al públic infantil L'objectiu principal és donar a conèixer a la mainada l'origen de les nanses -què son i perquè serveixen- i que puguin conèixer les diferents parts que la componen, quins materials es fan servir per a construir-les, quins tipus de nanses hi ha i quines espècies de peix es pesquen amb cadascuna tot fent una introducció a les arts de pesca menor. Aquest taller ha està pensat i elaborat pel servei educatiu del Museu de l'anxova i de la sal de l'Escala, l'Alfolí i la casa de pescadors Can Cinto Xuà. S'encarregarà de dur-lo a terme Tretze Cultura.
L'entorn triat a l'ombra dels arbres del Turó dels Guíxols, un espai natural a la fresca i un mirador privilegiat sobre la badia i el port, resulta del tot òptim perquè dins la caseta de salvament de nàufrags s'hi ha instal·lat una exposició de cistelleria de mar que permet veure i experimentar amb tot tipus de nanses, els seus usos i els materials amb què es poden construir.

Comparteix aquesta pàgina:

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona La revisió de les activitats educatives ha rebut suport provinent de la subvenció per a la implementació de programes estratègics i projectes específics dels museus 2023 per part del Departament de Cultura Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats Càtedra Martí Casals de la UDG observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu