Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×
 

Connecta amb el Patrimoni

Les plantes de la ratafia - itinerari de natura

A càrrec dels naturalistes Mònica López García i Albert Mallol Camprubí.

21 de maig del 2022 a les 11:00

Ronda de ponent, cruïlla amb el carrer Pecher

Sortida de reconeixement de plantes en un passeig per la vall de la riera de Les Comes seguint el curs fluvial pels camins laterals fins a la font de cal Duro i can Ralet. Durant la sortida es mostrarà com determinar plantes, quines parts han de ser collides per ser utilitzades, d'on s'han d'agafar i quina quantitat és possible recol·lectar-ne per no fer malbé l'entorn i ajudar a la seva regeneració. També s’explicaran les propietats, usos i curiositats dels vegetals que es vagin trobant.

Albert Mallol Camprubí, nascut a Sant Feliu de Guíxols i resident a Toès i Entrevalls, al Conflent. Naturalista especialitzat en botànica i etnobotànica amb més de 35 anys d'experiència en aquestes àrees.
Mònica López García, nascuda a Sant Feliu de Guíxols i resident a la Bisbal d'Empordà. Naturalista que es va iniciar en la botànica i l'etnobotànica de la mà de l'Albert, al qual considera el seu mestre, que l'ha endinsat dins d'aquest meravellós món.
Tots dos formen part del grup de natura Sterna. Estudien la flora de la vall d'Aro i la d'altres llocs de les comarques del nord-est del Principat. L'Albert, a més, fa recerca en flora i usos de les plantes al Conflent. Són els creadors i dinamitzadors del projecte Xiloteca de Catalunya i Occitània.

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona Una part del fons que financen les actuacions subvencionades prové de la subvenció a museus i col·leccions de les comarques gironines per a Noves Tecnologies, campanya 2021. Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu