Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×
 

Païs convidat, Holanda

10 Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

24 de setembre del 2020 a les 18:00

Sala Abat Panyelles - Monestir P4

Sessió presentada per Dominga Blazer, resident guixolenca i filla del fotògraf holandès Carel Blazer (Amsterdam 1911 - Nimega 1980), un home compromès socialment i política durant la Segona Guerra Mundial, que va formar part del moviment “la fotografia social” de component fortament documentalista centrat en les persones i la seva posició social. A partir dels anys 50 del segle XX es va centrar en la publicitat i la fotografia industrial.


Títol

VIDRE (GLASS)

Autor Bert Haanstra
Any 1958
País Països Baixos
Durada 10’ 30’’
Idioma Sense text - Banda sonora
El documentalista mostra de manera successiva la tradicional forma de treballar el vidre bufat als forns artesanals, seguida del treball mecànicanitzat a les fàbriques vidrieres de producció en cadena.

Títol

UN OFICI PERDUT (A LOST CRAFT)

Autor DV Visuals
Any 2014
País Països Baixos
Durada 7’ 31’’
Idioma Neerlandès - Subtitulada en anglès
Documental sobre el treball dut a terme per Herber de Keizer, un dels darrers corders artesanals dels Països Baixos, al seu taller.

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Una part del fons que financen les actuacions subvencionades prové de cabals que atorga la Junta d'Herències de la Generalitat de Catalunya Diputació de Girona Fundació observatori del patrimoni etnològic i immaterial Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu