Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols
Imatge de l'activitat

Connecta amb el Patrimoni

Palmira

Bubulina Teatre

15 d'octubre de 2022 a les 18:00

Monestir - Hort del Rector

Palmira, és un espectacle musicoteatral de petit format que recull el testimoni escrit i algunes cançons cantades de les missions de recerca que la musicòloga i poetessa Palmira Jaquetti (1895-1963) va fer a la dècada de 1930 per terres gironines. La prosa dels seus dietaris de missions de recerca va ser considerada pel crític literari Joaquim Molas la millor prosa poètica dels anys trenta, i tanmateix la seva dimensió etnomusicològica n’ha eclipsat el seu relleu literari.
El jove guitarrista Izan Rubio ha fet uns bellíssims arranjaments per a guitarra. Tot plegat, traslladat per la veu i la presència d’Elisenda Rué. Palmira és l'oportunitat de descobrir un patrimoni literari i musical vinculat a l'arrel i al territori en un format teatral emocionant. A més dels textos dramatitzats i una selecció de cançons, l'espectacle ofereix un regal molt especial, gentilesa del Pare Josep Massot de Publicacions de l’Abadia de Montserrat:, que ens va deixar la matinada del proppassat 23 d'abril, la projecció en video de les fotografies inèdites dels cantaires que van ser preses per Mercè Porta el 1934 i que han restat arxivades durant vuitanta anys, a Suïssa i després a Montserrat, amb els materials de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya.

Fitxa artística
Elisenda Rué - Palmira Jaquetti. - Barcelona, 1972 Artista pluridisciplinar que treballa entre la docència i la pràctica de la plàstica, el teatre i la música. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, Grau Mig de piano pel Pla 66 al Conservatori de El Bruc i Diplomatura teatral per l’Estudi Nancy Tuñón de la mateixa ciutat. En l’àmbit escènic, actualment col·labora amb la companyia Bubulina Teatre i roda espectacles de creació pròpia com a Mô clown cia. amb la que ha actuat a Catalunya, El País Basc, França i Xile.
Izan Rubio - guitarra i arranjaments. - Cerdanyola, 1989. En la seva formació, hi han intervingut notablement Miguel Àngel Sanz (Catalunya) i la Laura Young (Canadà). Amb ells ha tingut la complicitat i la comunicació musical necessària per entendre el gran pes de la música en la vessant emocional de les persones i la seva capacitat per provocar i evocar sentiments. L'abril del 2011 va obtenir el tercer premi al "Concurs d'Interpretació Musical Fundació Arjau" i el novembre del 2010 va obtenir el premi al millor català classificat al "Certamen Internacional de Guitarra Miquel Llobet".
Jordi Lara – idea, dramatúrgia i direcció. - Vic, 1968. Escriptor i cineasta. Llicenciat en filologia catalana i amb estudis Musicals.Ha publicat mitja dotzena de llibres, entre els quals cal destacar la seva novel.la “Una màquina d’espavilar ocells de nit” (Menció Premi Ciutat de Barcelona 2008 de narrativa catalana), el llargmetratge “Ventre Blanc”, (Selecció Festival de Cinema de Busan, Corea del Sud) i “Mïstica conilla”. Darrerament ha publicat la novel.la "Sis nits d'agost" (2019), finalista del premi Òmnium a Millor novel.la de l'any.
Montserrat Figueras – Espai, llums, vestuari

📅 Recordeu-me aquesta activitat al calendari de Google

Comparteix aquesta pàgina:

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats Càtedra Martí Casals de la UDG observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu L'equipament informàtic ha rebut subvenció per finançar actuacions relacionades amb les noves tecnologies 2023 de la Diputació de Girona